Αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

09.11.2020

Λειτουργία της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού

Κοσμητεία Θεολογικής Σχολής

- Λειτουργία Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ  

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών και μετά την ανακοίνωση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 2/11/2020 τχ.2ο αρ. φύλλου 4829) η λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ τροποποιείται ως εξής:

  Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται εξ αποστάσεως

  Πιο συγκεκριμένα: 

 • · Δανεισμός υλικού. Όλη η διαδικασία θα γίνεται εξ αποστάσεως. (αναζήτηση από τους χρήστες στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο του υλικoύ( https://opac.seab.gr/search~S6*gre ), επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη τηλεφωνικά,  μέσω email η με τη χρήση του ask a librarian και καθορισμός ραντεβού από τη Βιβλιοθήκη). Μόνο η παραλαβή του υλικού θα γίνεται δια ζώσης και μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Προσοχή! Χωρίς το προκαθορισμένο ραντεβού δεν θα εξυπηρετείται κανείς. Το ωράριο παραλαβής υλικού θα σταματά μισή ώρα νωρίτερα.   
 • · Επιστροφή Υλικού : Αντίστοιχα και για την επιστροφή υλικού θα ακολουθείτε η ίδια διαδικασία με την παραλαβή. Δηλαδή επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη και προγραμματισμένο ραντεβού (και πάλι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης).
 • ·Υπηρεσία "Ρωτήστε έναν Βιβλιοθηκονόμο"
  Πρόκειται για διαδραστική (σύγχρονη) επικοινωνία μεταξύ προσωπικού και επισκεπτών και υποστήριξη χρηστών σε πραγματικό χρόνο (live support) στα πρότυπα των υπηρεσιών "ask a librarian". Η υποστήριξη των χρηστών σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στους επισκέπτες των ιστοτόπου της βιβλιοθήκης μας http://www.lib.uoa.gr/bibliothikes/theologikis.html να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με το προσωπικό της βιβλιοθήκης μας για τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Προσφέρονται δυνατότητες όπως η γραπτή επικοινωνία χωρίς την ανάγκη ανανέωσης (refresh) της σελίδας διαλόγου (chat window).
 • ·Τηλεφωνική επικοινωνία : 210 7275781, 210 7275822, 210 7275781, 210 7275728, 210 7275750, 210 7275825.
 • ·Ωράριο της  Βιβλιοθήκης : Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00πμ-16.00μμ. 

 

- Λειτουργία Βιβλιοθήκης, Αναγνωστηρίου

 Η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ως αναγνωστήριο. Καμία χρήση υπολογιστή της Βιβλιοθήκης.

 • Ο ημερήσιος δανεισμός δεν ισχύει.
 • Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί μόνο τους χρήστες της Σχολής μας.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και απολύμανση χεριών κατά την παράδοση και παραλαβή υλικού (μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) στην είσοδο της Βιβλιοθήκης

- Ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Ηλεκτρονικές πηγές

 • Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Βιβλιοθηκών http://www.lib.uoa.gr/
 • Η πρόσβαση στις πηγές είναι δυνατή σε  24ωρη βάση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αναζήτηση υλικού στον ανοικτό δημόσιο κατάλογο: https://opac.seab.gr/search~S6*gre
 • Πρόσβαση στο Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ/HEAL-Link) στην ιστοσελίδα https://www.heal-link.gr/ 

  Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση ώστε να σας προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό των υπηρεσιών μας. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα είναι πάντα διαθέσιμο για οποιαδήποτε πληροφορία ή  διευκρίνιση.

 

Με τιμή,

Θεόδωρος Πανταζής
Διευθυντής Βιβλιοθήκης